Prata

 
 

Prata är en bildkommunikationsapp där barnet kan bygga meningar som sedan läses upp av talsyntes.

Prata innehåller ca 3300 TIMPIX-bilder och symboler för de vanligaste orden i svenska språket.

Prata är mycket lättanvänt. Vi har i samarbete med pedagoger på Ruskis skola i Helsingfors, och baserat på vår egen erfarenhet av AKK och bildkommunikation, byggt upp appen som färdiga samtalskartor inom olika ämnen samt en ”snabbords-sida” för ord / korta meningar som man kan vilja säga snabbt och ofta.  Prata innehåller inte möjlighet till olika tempus.

Appen innehåller tre färdiga, noggrant utformade anpassningar - "enkel" med ca 100 ord, "mellan" med ca 800 ord och "avancerad" med ca 3300 ord - för att man direkt ska kunna börja prova att bygga meningar. Du kan spara de meningar du har byggt för att ta fram dem vid ett senare tillfälle.

För att göra en egen anpassning går du in i inställningar (kugghjulet i överkant) och trycker på plusset efter den anpassning du vill utgå ifrån. Då skapas en egen anpassning som du kan göra ändringar i. Du kan enkelt lägga till nya bildkort och album, ta egna foton och spela in eget ljud för att bygga din personliga anpassning. Man kan också dela sin anpassning med andra som har Prata.

Här är en kort video om hur du använder Prata. Anpassningen vi är inne i här är "avancerad":

 
 

Nu finns Prata att beställa via Frölunda Data för de som vill betala på faktura! Gå in på www.frolundadata.se för att beställa eller läsa mer.

ISO kod 222112 (Programvara för närkommunikation)