Lösenord: Lösenordet till Pratkort och Prata är alltid edit.

FAQ Pratkort

Fråga: "Det står att det ska finnas 500 bilder i Pratkort, varför ser jag bara några få bilder i appen?"

Svar: De album och bilder du ser när du går in i Pratkort första gången är exempel på hur album kan se ut. Du får själv lägga in de album och bilder som du tror passar just ditt barn. Gå in i Edit, välj "Add new album" eller "Add new item" och välj "Choose image from library" eller "Choose item from library". Där kommer du åt alla bilder som följer med i Pratkort. Mer info om hur Pratkort fungerar hittar du här.

Fråga: "Hur gör man för att scrolla mellan sidor?"

Svar: Du måste dra fingret 4-5 cm för att scrolla. Vi har utvecklat Pratkort speciellt för barn med motoriska svårigheter, och därför har vi gjort scrollen lite "trög" för att man inte ska scrolla av misstag om man råka slinta lite med fingret på kortet. Många har frågat om det här så vi ska se över scrollfunktionen till nästa version av Pratkort.

Fråga: "Kan jag flytta över min personliga anpassning till en annan iPad, och hur gör jag en backup?"

Svar: Vi rekommenderar att du gör backup av din Pratkort-anpassning regelbundet. Du kan göra en backup till din dator och också flytta över den till en annan iPad. Information om hur du gör det finns här. Observera att om du redan har en anpassning på den andra iPaden kommer den att försvinna när du gör detta.